Club van 50

Wat is een Club van 50?

Een Club van 50 is een groep mensen die Jeugdland Nieuw-Vennep een warm hart toedragen en daarvoor op vrijwillige basis per jaar een bedrag doneren. Je wordt lid van de club als je in ieder geval 50 euro per jaar sponsort aan Jeugdland Nieuw-Vennep. Om in aanmerking te komen voor belastingvoordeel kun je met ons een schriftelijke overeenkomst aangaan voor een periode van minstens 5 jaar. De gift is dan volledig aftrekbaar voor de inkomsten belasting.

Zit ik vast aan mijn vijf jaar?

Ja, want als je niet sponsort kun je vanzelfsprekend ook niets aftrekken van de belasting.
Nee, want je kunt er altijd weer vanaf. De Belastingdienst zal dan waarschijnlijk wel de aftrek ongedaan maken. Het zou natuurlijk wel mooi zijn als je de volle vijf jaar wilt vol maken, maar Jeugdland zal de sponsorbijdrage niet formeel gaan opeisen. Het is een “moreel” contract dat we aangaan.

Wat doen we met het geld?

De opbrengsten van de Club van 50 zullen met name worden gebruikt om iedereen zich welkom en onbeperkt te laten voelen op Jeugdland.

Wat krijg ik er voor terug?

Zoals gezegd: een deel van het geld krijg je terug van de Belastingdienst. Daarnaast natuurlijk de waardering van Jeugdland die met jou hulp de mooiste toegankelijkste speeltuin wordt.  En last but not least een mooie vermelding op het bord van de Club van 50.
We zullen de leden van de Club van 50 elk jaar een bescheiden herinnering sturen, maar niet meer dan één.

Rekenvoorbeeld

Je sponsort € 100,-. Je mag die € 100,- opvoeren als gift op je Belastingaangifte. Per saldo betaalt de Belastingdienst al gauw 42% tot mogelijk wel 52% mee aan de gift. Jeugdland krijgt dan € 100,- jij betaalt per saldo € 58,- en de Belastingdienst betaalt € 42,- mee aan Jeugdland Nieuw Vennep!
Elk bedrag is natuurlijk welkom. Beperk je niet tot €50,- €100, -€250,- of welk bedrag dan ook. Alles mag. Als het maar minimaal € 50,- is. Lukt het niet alleen? Doe het dan samen, iedereen is welkom.

Hoe doe ik mee?

Als je de overeenkomst invult, ondertekent en opstuurt of inlevert bij de balie van  jeugdland dan zorgen wij dat je per omgaande een door Jeugdland ondertekende versie terugkrijgt. Daarna is het een kwestie van betalen onder vermelding van “Jeugdland Club van 50”.  En natuurlijk opvoeren bij je jaarlijkse Belastingaangifte. Een geprinte versie kan je ook verkrijgen bij de balie.

Per post retour: Stichting Jeugdland Nieuw-Vennep, Postbus 165, 2150 AD, Nieuw-Vennep of inleveren bij de balie van Jeugdland

Ik wil gewoon doneren zonder overeenkomst. Kan dat ook?

Ja dat kan zeker! Je kunt elk bedrag wat jij kwijt wilt overmaken op rekeningnummer NL34RABO0155177230 t.n.v Stichting Jeugdland Nieuw-Vennep. Voor belastingaftrek van sponsoring zonder overeenkomst geldt overigens wel een drempel bij de Belastingdienst. We beschikken over een ANBI status.

Vragen

Heb je nog vragen? Geen probleem: stuur je bericht naar de penningmeester van Jeugdland.