Zondag 18 september 2022

Samenspeeldag
Op zondag 18 september tussen 11:00 – 14:00 uur, organiseren Jeugdland Nieuw-Vennep, Sportservice Haarlemmermeer en Down in de Vennep een ‘Samen Spelen en Sporten Dag’. Graag stimuleren wij het inclusief spelen en sporten. Ieder kind, met of zonder beperking, is welkom!
Tevens sluiten enkele sportverenigingen (oa korfbalvereniging KIOS, SV Pax en MeerDance) met aangepast aanbod aan deze dag en kunnen kinderen hun eigen smoothies maken op smoothiebikes. Deelname is gratis en je hoeft je niet van te voren op te geven. Kom gezellig met vriendjes, vriendinnetjes, broers en zussen! Graag zien we jullie zondag 18 september bij Jeugdland Nieuw-Vennep, tot dan!

Samen spelen!?

Niet altijd vanzelfsprekend…

Bij Jeugdland Nieuw Vennep is ieder kind welkom! Van jong tot oud en met en zonder handicap. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind vrij kan spelen en helemaal zichzelf mag zijn. Baas zijn over je eigen spel!
Helaas is dit niet altijd voor ieder kind mogelijk of makkelijk. Uw kind vindt het misschien nog lastig om initiatief tot spel te nemen, of samenspelen vormt nog een uitdaging.

Jeugdland Nieuw Vennep en “Down in de Vennep” hebben de handen ineen geslagen om inclusiviteit meer op de kaart te zetten. Wij hebben de missie om samenspel tussen kinderen met en zonder handicap te stimuleren. Hierdoor leren kinderen dat iedereen anders en uniek is!

Wij willen ook voor ouders een ontmoetingsplek zijn, waardoor je als ouder naast even ontspannen met een kopje koffie, ook kan sparren met gelijkgestemden.

12 september 2021

Mam, het is hier fantastisch! roept een jongetje verrukt uit, rennend over het terrein. Het jongetje blijkt autisme te hebben en is als één van de laatste kinderen naar huis gegaan.

Jeugdland Nieuw-Vennep en Down in de Vennep kijken vol trots terug op hun eerste geslaagde gezamenlijke samenspeeldag voor kinderen met en zonder handicap en of ander extraatje, afgelopen zondag. Het prachtige weer was als een extra cadeau. Er waren heel veel blije gezichten, zowel bij de ouders als bij de kinderen. Er is volop geschminkt, reuze zeepbellen en stressballen gemaakt, geschilderd, gekliederd, geskelterd, getimmerd, nagels in de lak, van alles. De positieve reacties maken dat er gekeken wordt naar een volgende dag.

Mocht iemand nog ideeën hebben, feedback willen geven of meedoen, zoek dan contact met Jeugdland bestuur@jeugdlandnieuwvennep.nl of via facebook en Instagram van Down in de Vennep.

 

Toegankelijkheid en bereikbaarheid

Ons gebouw is rolstoeltoegankelijk en we beschikken over een ruim toilet. 

We moedigen iedereen aan om zoveel mogelijk te voet of per fiets naar Jeugdland te komen. Op de Kiss&Ride zone is één invalidenparkeerplaats, daarnaast kan er geparkeerd worden op de P&R aan het eind van de busbaan.  Beide parkeerplaatsen liggen een paar honderd meter van Jeugdland.

Is dit voor u te ver? Neem dan contact met ons op voor de route door de park en de code van de slagboom. U kunt dan voor het hek van Jeugdland parkeren.

Let op: Er is natuurwater op Jeugdland aanwezig. Daarbij is geen toezicht. Heeft uw kind geen zwemdiploma of bent u onzeker over zijn/haar redzaamheid in open water? Blijft u dan bij uw kind en houd hem/haar goed in de gaten.

Plannen Jeugdland

De komende jaren gaat Jeugdland aan de slag met Samen Spelen en gaan we er nog beter voor zorgen dat iedereen zich welkom voelt op Jeugdland en dat iedereen van jong tot oud, met of zonder handicap, heerlijk kan spelen op Jeugdland. Dit willen wij bereiken door de structuur en de zonering van Jeugdland te verbeteren en door het plaatsen van nieuwe speelaanleidingen/toestellen. Ook willen we het terrein graag avontuurlijker en groener maken en zorgen dat Jeugdland ook aantrekkelijk is bij wind en (extreme) hitte.

Op dit moment is een speeltuinontwerpster alle ideeen van Jeugdland aan haar bezoekers aan het verwerken. Het voorlopige ontwerp wordt 17 september gepresenteerd. Begin 2022 willen we met het ontwerp aan de slag gaan.

Heb jij goede ideeen of wil je ons helpen bij de aanleg of de fondsenwerving? Neem dan contact met ons op via bestuur@jeugdlandnieuwvennep.nl.