zaterdag 22 april 2023

Brandweer samenspeeldag

Op zaterdag 22 april 2023 organiseren wij een Samenspeel Brandweerdag. Een dag waarop kinderen met en zonder beperking elkaar kunnen ontmoeten en samen mee kunnen doen aan allerlei activiteiten.
Samen met de mannen van Stichting Paraat voor Nieuw-Vennep kun je spuiten met een echte brandweerspuit, je kunt knutselen, meedoen met leuke spelletjes, spelen aan de brandweertafel en natuurlijk ook spelen zand en water in onze nieuwe Samenspeeltuin en genieten van ons mooie terrein. Vergeet je droge kleren niet.

Vandaag staat de foodtruck van Bioexpress op ons terrein met lekker wafels.

Je bent tussen 11:00 en 16:00 van harte welkom. Entree is gratis.

Samen spelen!?

Niet altijd vanzelfsprekend…

Bij Jeugdland Nieuw Vennep is ieder kind welkom! Van jong tot oud en met en zonder handicap. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind vrij kan spelen en helemaal zichzelf mag zijn. Baas zijn over je eigen spel!
Helaas is dit niet altijd voor ieder kind mogelijk of makkelijk. Uw kind vindt het misschien nog lastig om initiatief tot spel te nemen, of samenspelen vormt nog een uitdaging.

Jeugdland Nieuw Vennep en “Down in de Vennep” hebben de handen ineen geslagen om inclusiviteit meer op de kaart te zetten. Wij hebben de missie om samenspel tussen kinderen met en zonder handicap te stimuleren. Hierdoor leren kinderen dat iedereen anders en uniek is!

Wij willen ook voor ouders een ontmoetingsplek zijn, waardoor je als ouder naast even ontspannen met een kopje koffie, ook kan sparren met gelijkgestemden.

12 september 2021

Mam, het is hier fantastisch! roept een jongetje verrukt uit, rennend over het terrein. Het jongetje blijkt autisme te hebben en is als één van de laatste kinderen naar huis gegaan.

Jeugdland Nieuw-Vennep en Down in de Vennep kijken vol trots terug op hun eerste geslaagde gezamenlijke samenspeeldag voor kinderen met en zonder handicap en of ander extraatje, afgelopen zondag. Het prachtige weer was als een extra cadeau. Er waren heel veel blije gezichten, zowel bij de ouders als bij de kinderen. Er is volop geschminkt, reuze zeepbellen en stressballen gemaakt, geschilderd, gekliederd, geskelterd, getimmerd, nagels in de lak, van alles. De positieve reacties maken dat er gekeken wordt naar een volgende dag.

Mocht iemand nog ideeën hebben, feedback willen geven of meedoen, zoek dan contact met Jeugdland bestuur@jeugdlandnieuwvennep.nl of via facebook en Instagram van Down in de Vennep.

 

18 september 2022

Op zondag 18 september tussen 11:00 – 14:00 uur, organiseren Jeugdland Nieuw-Vennep, Sportservice Haarlemmermeer en Down in de Vennep een ‘Samen Spelen en Sporten Dag’. Graag stimuleren wij het inclusief spelen en sporten. Ieder kind, met of zonder beperking, is welkom!
Tevens sluiten enkele sportverenigingen (oa korfbalvereniging KIOS, SV Pax en MeerDance) met aangepast aanbod aan deze dag en kunnen kinderen hun eigen smoothies maken op smoothiebikes. Deelname is gratis en je hoeft je niet van te voren op te geven. Kom gezellig met vriendjes, vriendinnetjes, broers en zussen! Graag zien we jullie zondag 18 september bij Jeugdland Nieuw-Vennep, tot dan!

 

 

Speeltuinbende

𝐖𝐢𝐞 𝐬𝐥𝐮𝐢𝐭 𝐳𝐢𝐜𝐡 𝐚𝐚𝐧 𝐛𝐢𝐣 𝐝𝐞 𝐒𝐩𝐞𝐞𝐥𝐭𝐮𝐢𝐧𝐛𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐯𝐚𝐧 𝐉𝐞𝐮𝐠𝐝𝐥𝐚𝐧𝐝 𝐍𝐢𝐞𝐮𝐰-𝐕𝐞𝐧𝐧𝐞𝐩?

De Speeltuinbende is een actieve club van stoere kinderen met en zonder beperking, iedereen is welkom. Op Jeugdland Nieuw-Vennep willen we graag een Speeltuinbende oprichten en samen leuke activiteiten organiseren waar iedereen aan mee kan doen en waar kinderen met en zonder handicap plezier met elkaar maken.

  • Wie helpt ons mee om dit te realiseren?
  • Wie wil zich aansluiten bij onze Speeltuinbende?
  • Welke leuke activiteit wil jij organiseren?
  • Hoe vaak en op welke dag zullen we bij elkaar komen?
  • Wat wil jij graag doen samen met andere kinderen?

Wil je meedoen of heb je een goed idee? Neem dan contact met ons op via speeltuinbende@jeugdlandnieuwvennep.nl

𝐊𝐞𝐫𝐧𝐰𝐚𝐚𝐫𝐝𝐞𝐧 𝐥𝐨𝐤𝐚𝐥𝐞 𝐒𝐩𝐞𝐞𝐥𝐭𝐮𝐢𝐧𝐛𝐞𝐧𝐝𝐞

  • We zorgen er samen voor dat iedereen zich welkom en veilig voelt;
  • We zorgen er samen voor dat plezier hebben voorop staat;
  • We zorgen er samen voor dat iedereen mee kan doen;
  • We zorgen samen voor vrij spelen voor kinderen, ontmoeting en samen spelen door de kinderen staat voorop.
Toegankelijkheid en bereikbaarheid

Ons gebouw is rolstoeltoegankelijk en we beschikken over een ruim toilet. 

We moedigen iedereen aan om zoveel mogelijk te voet of per fiets naar Jeugdland te komen. Op de Kiss&Ride zone is één invalidenparkeerplaats, daarnaast kan er geparkeerd worden op de P&R aan het eind van de busbaan.  Beide parkeerplaatsen liggen een paar honderd meter van Jeugdland.

Is dit voor u te ver? Neem dan contact met ons op voor de route door de park en de code van de slagboom. U kunt dan voor het hek van Jeugdland parkeren.

Let op: Er is natuurwater op Jeugdland aanwezig. Daarbij is geen toezicht. Heeft uw kind geen zwemdiploma of bent u onzeker over zijn/haar redzaamheid in open water? Blijft u dan bij uw kind en houd hem/haar goed in de gaten.