zondag 12 september 2021

Samenspeeldag

Jeugdland Nieuw Vennep en ”Down in de Vennep” organiseren een Samenspeeldag bij Jeugdland Nieuw Vennep voor kinderen met en zonder ‘extraatje’. Kinderen waarvoor het niet altijd vanzelfsprekend is dat zij samen kunnen spelen (en leren!). Kinderen met en zonder handicap.

 

Van 11.00 tot 14.00 uur is iedereen van harte welkom.

Samen spelen!?

Niet altijd vanzelfsprekend…

Bij Jeugdland Nieuw Vennep is ieder kind welkom! Van jong tot oud en met en zonder handicap. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind vrij kan spelen en helemaal zichzelf mag zijn. Baas zijn over je eigen spel!
Helaas is dit niet altijd voor ieder kind mogelijk of makkelijk. Uw kind vindt het misschien nog lastig om initiatief tot spel te nemen, of samenspelen vormt nog een uitdaging.

Jeugdland Nieuw Vennep en “Down in de Vennep” hebben de handen ineen geslagen om inclusiviteit meer op de kaart te zetten. Wij hebben de missie om samenspel tussen kinderen met en zonder handicap te stimuleren. Hierdoor leren kinderen dat iedereen anders en uniek is!

Wij willen ook voor ouders een ontmoetingsplek zijn, waardoor je als ouder naast even ontspannen met een kopje koffie, ook kan sparren met gelijkgestemden.

Kom je ook?

De Samenspeeldag is gratis toegankelijk.

Vandaag organiseren wij een aantal leuke activiteiten, zoals een ontdekkingstocht, reuze bellen blazen, knutselen en heksensoep maken, en hopen en verwachten dat ieder kind gezellig meedoet.

Kennis maken

Voor de ouders die nog twijfelen of niet precies weten wie wij zijn of wat onze missie is, is er een ouderbijeenkomst gepland op zaterdag 28 augustus van 10.00 tot 12.00 uur. Ouders zijn dan welkom om kennis te maken en te kijken wat er allemaal te doen is voor hun kinderen. Wel graag even opgeven via onze facebook pagina’s of via de mail samenspeeldag@jeugdlandnieuwvennep.nl, zodat wij daar op kunnen inspelen.

Foto’s

Tijdens deze dag worden er foto’s gemaakt voor gebruik op de website van Jeugdland en de Facebook pagina’s van Jeugdland en “Down in de Vennep”. Wij zullen u daar bij binnenkomst toestemming voor vragen. Wilt u liever niet dat uw kind op de foto staat dan houden wij daar natuurlijk rekening mee.

 

Toegankelijkheid en bereikbaarheid

Ons gebouw is rolstoeltoegankelijk en we beschikken over een ruim toilet. 

We moedigen iedereen aan om zoveel mogelijk te voet of per fiets naar Jeugdland te komen. Op de Kiss&Ride zone is één invalidenparkeerplaats, daarnaast kan er geparkeerd worden op de P&R aan het eind van de busbaan.  Beide parkeerplaatsen liggen een paar honderd meter van Jeugdland.

Is dit voor u te ver? Neem dan contact met ons op voor de route door de park en de code van de slagboom. U kunt dan voor het hek van Jeugdland parkeren.

Let op: Er is natuurwater op Jeugdland aanwezig. Daarbij is geen toezicht. Heeft uw kind geen zwemdiploma of bent u onzeker over zijn/haar redzaamheid in open water? Blijft u dan bij uw kind en houd hem/haar goed in de gaten.

Plannen Jeugdland

De komende jaren gaat Jeugdland aan de slag met Samen Spelen en gaan we er nog beter voor zorgen dat iedereen zich welkom voelt op Jeugdland en dat iedereen van jong tot oud, met of zonder handicap, heerlijk kan spelen op Jeugdland. Dit willen wij bereiken door de structuur en de zonering van Jeugdland te verbeteren en door het plaatsen van nieuwe speelaanleidingen/toestellen. Ook willen we het terrein graag avontuurlijker en groener maken en zorgen dat Jeugdland ook aantrekkelijk is bij wind en (extreme) hitte.

Op dit moment is een speeltuinontwerpster alle ideeen van Jeugdland aan haar bezoekers aan het verwerken. Het voorlopige ontwerp wordt 17 september gepresenteerd. Begin 2022 willen we met het ontwerp aan de slag gaan.

Heb jij goede ideeen of wil je ons helpen bij de aanleg of de fondsenwerving? Neem dan contact met ons op via bestuur@jeugdlandnieuwvennep.nl.