Spelen en leren

Scholen & BSO's

Scholen en BSO’s zijn van harte welkom op Jeugdland. Via NMCX bieden wij een uitgebreid aanbod aan NME (Natuur en Milieu Educatie) activiteiten aan.
Ook voor een sportdag, uitje of een feestje met de klas of met de hele school is Jeugdland de perfecte locatie.

BSO’s zijn van harte welkom om met een groep te komen spelen en mee te doen aan de dagelijkse activiteit.

Educatief programma op Jeugdland

  • Insectenhotel maken
  • Slootjesles
  • Pluk de herfst
  • Proef de lente
  • Huttenbouw
  • Techniekproefjes
  • Verkeersplein

Via NMCX, centrum voor duurzaamheid regio Haarlemmermeer, kunnen basisscholen verschillende educatieve lessen reserveren bij Jeugdland. De lesprogramma’s van Jeugdland voldoen aan meerdere kerndoelen in het basisonderwijs.

Jeugdland biedt verschillende programma’s aan die aansluiten op het thema duurzaamheid en milieu, zoals slootjesles, techniekles, insectenhotel maken, oogsten en proeven uit onze moestuin en verkeerskunsten. Tijdens de lessen is er aandacht voor samenwerken en creativiteit.

Na afloop van het lesprogramma kunnen kinderen nog even spelen op het terrein van Jeugdland. De lessen bij Jeugdland worden gegeven op woensdag en vrijdagochtend van 10:00-11:30 uur, en zijn te boeken via NMCX. Of neem contact op met Jeugdland Nieuw-Vennep.

De kosten voor het schooljaar 2020/2021 zijn 2 euro per leerling, te betalen per pin/contant.

Scholen

 Jeugdland is een perfecte plek voor een leuk uitje of sportdag met de klas of school. Het Jeugdlandterrein heeft verschillende uitdagende klimtoestellen, een dubbele kabelbaan, schommels, waterspeeltuin, zandbak, skelters en een huttendorp. Bij slechter weer kunnen kinderen in het clubhuis knutselen, spelletjes spelen, tafelvoetballen, poppenkast spelen of een boekje lezen uit ons Kinderboek Zwerfstation.

Het is ook mogelijk om een activiteit te boeken bij Jeugdland met de klas zoals boogschieten of hutten bouwen.

Scholen kunnen Jeugdland bezoeken op woensdag- en vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00. In overleg is Jeugdland ook beschikbaar op andere dagen en tijden.

Kosten:
Woensdag- en vrijdagochtend alleen spelen €2,00 per leerling
Woensdag- en vrijdagochtend inclusief activiteit €2,00 per leerling voor geboekte NME activiteiten (2024/2025 €2,50)
Buiten reguliere tijden worden er extra kosten berekend.

Inclusief limonade voor de kinderen en koffie/thee voor leerkrachten en begeleiding.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons op.

 

BSO's en groepen

BSO’s en groepen zijn van harte welkom op Jeugdland! De kinderen van de BSO/ groep kunnen ook meedoen aan de dagelijkse activiteit, de meeste dagelijkse activiteiten zijn gratis, soms vragen wij een kleine vergoeding. Om teleurstelling te voorkomen vragen wij om uw bezoek van tevoren aan te melden en door te geven of de kinderen meedoen aan de dagelijkse activiteit. De agenda van de activiteiten wordt gepubliceerd op Facebook en op de website van Jeugdland Bij de activiteit staat of het gratis is of dat er een vergoeding wordt gevraagd.

Een dag spelen bij Jeugdland kost €2,00 per kind, begeleiding hoeft niet te betalen. Voor hutten bouwen vragen wij €1,00 extra, kinderen mogen alleen hutten bouwen op stevige dichte schoenen, kinderen op slippers mogen niet in het huttendorp spelen.

De begeleiding blijft ten alle tijden verantwoordelijk voor de groep kinderen. Op het Jeugdland terrein zijn diverse slootjes, kinderen zonder zwemdiploma zijn welkom echter moeten deze kinderen extra in de gaten gehouden worden.

Educatief programma

Slootjesles

Groep 1 t/m 8

In de slootjes van Jeugdland zoeken leerlingen naar waterdiertjes en onderzoeken ze de waterkwaliteit.

Vooraf krijgen de leerlingen in het gebouw instructie en uitleg over verschillende slootjesdieren en planten die zich aan de rand en in het water bevinden en ontvangen ze informatie over de waterkwaliteit van de sloot en hoe ze deze kunnen meten.

Met verschillende materialen kunnen ze diertjes en plantjes determineren die  ze uit de sloot vangen, zoals bijvoorbeeld met zoekkaarten en vragenlijsten. Wat is de temperatuur van het water of ligt er misschien zwerfafval?

Insectenhotel maken

Groep 3 t/m 8

In Hoofddorp maken de leerlingen een insectenhotel van een stuk hout, ze boren gaatjes in het stuk hout.

In Nieuw-Vennep kunnen er ook insectenhotels van pvc buizen en riet, bamboe en stokjes gemaakt worden.

De holle ruimtes worden door allerlei insecten gebruikt als woon-, kraam-, of overwinteringskamertjes. Bijvoorbeeld door sluipwespen, wilde buiten, oorwurmen en spinnetjes. De leerlingen ontdekken hoe insecten leven en hoe bijzonder deze diertjes zijn.

 

Pluk de herfst & Proef de lente

Groep 1 t/m 8

In de moestuin van Jeugdland groeien verschillende soorten fruit, groente en kruiden. De leerlingen oogsten ingrediënten die op dat moment groeien in de moestuin.

Van de geoogste groente, fruit en kruiden wordt in het clubhuis een gerechtje gemaakt door de kinderen. De gerechten die gemaakt kunnen worden zijn afhankelijk van wat er geoogst kan worden.

Na afloop eten de leerlingen hun zelfgemaakte gerechtje en spelen op het terrein van Jeugdland.

Hutten bouwen

Groep 4 t/m 8

Gezellig met je klas een mega grote hut bouwen op Jeugdland! Het is een gezamenlijk project waarbij de hele groep werkt aan een hut met hamers, spijkers en zagen. Bij groepen van 25 kinderen of meer wordt de groep in tweeën verdeeld. Beide groepen kunnen dan hun eigen hut bouwen. Mochten de kinderen snel klaar zijn, kunnen ze daarna nog even spelen op het terrein.

 

Techniekproefjes

Groep 4 t/m 8

Op Jeugdland kunnen leerlingen in groepjes proefjes doen die te maken hebben met techniek. Alle techniekproefjes worden ondersteund door uitleg en opdrachten. Het programma van de techniekles wisselt en wordt aangepast aan de leeftijd van de leerlingen.

Ouders/leerkrachten begeleiden de groepjes bij de activiteiten.

 

Verkeerseducatie

Groep 1 t/m 8

Op de skelterbaan bij Jeugdland Nieuw-Vennep kunnen kinderen verkeerskunsten oefenen op een skelter, driewieler, ligfiets, skateboard of met eigen fietsen. De kinderen leren behendigheid, verkeersregels en vaardigheden. De lessen worden aangepast aan de leeftijd van de kinderen. De lessen zijn ook geschikt om te oefenen voor het verkeersexamen.